Workshop bonbons maken

"Omdat met chocolade zoveel meer kan"

Workshop bonbons maken

Tijdens deze workshop maak je per persoon circa 250 gram aan vormbonbons, die je in een mooi bonbondoosje verpakt en mee naar huis neemt. Leuk om aan iemand cadeau te geven of om lekker zelf op te eten! Ook proeven we een aantal origine chocolades en onderwerpen we onze smaakpapillen aan een echte smaaktest. Proef jij het verschil tussen de verschillende chocoladesoorten?

 

Deze workshop duurt circa 2 uur en kost € 39,50 per persoon.

Er is plaats voor 4 tot 15 deelnemers.

Datum en tijdstip in overleg.

 

Programma:

 

• Ontvangst met een kopje koffie of thee en een heerlijke bonbon

 

• Korte uitleg over de geschiedenis en herkomst van chocolade

 

• Filmpje over de productie van chocolade: van boon tot chocolade

 

• Korte uitleg over wat we gaan doen, de materialen en de grondstoffen

 

• Lekker aan de slag:

Eerst ‘mouleren’ we de bonbonvormen met chocolade en maken we onze eigen cupjes. Daarna koken we de vullingen voor de bonbons aan de hand van recepten. We vullen de vormen met onze zelfgemaakte vullingen en als de vullingen uitgehard zijn, sluiten we de vormen met chocolade. We lossen de vormen en verpakken de bonbons in een mooi bonbondoosje.

 

• Proeverij origine chocolades:

Tussen het maken van de bonbons door houden we een chocoladeproeverij met origine chocolades, waarbij we onze smaakpapillen aan een test onderwerpen. Iedere originechocolade is gemaakt van cacaobonen afkomstig uit een specifiek land of regio. Elke chocolade geeft een uitzonderlijke smaaksensatie en aromatisch karakter - als gevolg van de bodem, het klimaat en de omgeving waar de cacaobonen werden gekweekt. Wie proeft de verschillen!

 

Bonbonnina Chocolates in Lisse | Tel: 06 387 12 654 | info@bonbonnina.nl