Skip to main content

Werken met chocolade en mijn klanten blij maken met de lekkerste en mooiste chocoladeproducten is mijn passie. Ik maak wat jij graag wilt hebben, zodat jij een uniek product krijgt waarmee je jouw klanten of gasten kunnen verrassen.

Overal is chocolade van te maken

Het is echt een ambacht, het beroep van chocolatier. Mijn naam is Nina en ik heb dit ambachtelijke bedrijf in 2015 opgericht. Daarbij heb ik een carrièreswitch gemaakt, want na mijn middelbare schooltijd studeerde ik milieukunde waarna ik in dit vakgebied aan de slag ben gegaan. Na een aantal jaren merkte ik echter dat ik niet meer tevreden was met vijf dagen in de week op kantoor zitten. Ik wilde wat met mijn handen gaan doen en toen ik in een blad een interview las met een chocolatier, en zijn enthousiasme voor dat vak bijna kon aanraken, wist ik het: ‘dit wil ik ook’. En zo begon mijn nieuwe avontuur.

België: het land van de chocolade

Ik begon met de basisopleiding chocolaterie bij het Bakery Institute in Zaandam en een stage bij een patisserie en chocolaterie in Amsterdam. Ik merkte al snel dat dat niet voldoende was om het vak uiteindelijk tot in de puntjes te kunnen beheersen, dus ik zocht verder. Mijn zoektocht naar een geschikte opleiding leidde mij, hoe kan het ook anders, naar België. Daar heb ik van 2013 tot en met 2015 een opleiding tot ambachtelijk chocoladebewerker gevolgd. Tijdens deze opleiding leerde ik allerlei soorten bonbons en chocolade maken, van de klassieke bonbon met hazelnootpraliné tot zelfbedachte recepten en van gedecoreerd paasei tot een vis van chocolade. En dat vond ik zo leuk, dat ik nog voor het einde van de opleiding voor mezelf begon en chocolaterie Bonbonnina oprichtte.

Gelukkig hoef ik niet alles alleen te doen; mijn partner Martijn helpt achter de schermen mee en is ‘manager logobonbons’, want hij zorgt ervoor dat ik de juiste materialen op het juiste formaat meekrijg naar de productieruimte, zodat ik de bonbons met logo kan maken. Verder denkt hij mee met marketingvraagstukken, investeringen en allerlei andere zaken die bij een onderneming komen kijken.

Vakvrouwschap

Ik werk uitsluitend met Belgische recepten en Belgische chocolade van Callebaut. Alle chocoladeproducten worden met de hand gemaakt van de beste kwaliteit ingrediënten. De chocolade is vervaardigd van duurzaam geteelde cacaobonen en wij gebruiken alleen verse room, boter, gebrande noten en fruit. Al onze producten worden gemaakt in ons eigen chocolade-atelier annex productieruimte in Lisse en ook de inkoop van de ingrediënten tot en met de productie, verpakking en levering verzorgen we zelf. Daardoor is de kwaliteit van onze producten gegarandeerd.

Eindeloze mogelijkheden

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is van chocolade te maken. Zo kunnen wij jouw relatiegeschenken gepersonaliseerd en op maat maken zodat je een onvergetelijke indruk kunt achterlaten bij jouw klanten; van bonbons met bedrijfslogo tot chocoladestukken toegesneden op jouw bedrijfsactiviteiten. Ook voor een jubileum, een opvallende nieuwjaarswens, een origineel bedankje voor jouw bruiloft of cadeaupakketten ben je bij ons aan het juiste adres. Of kom gezellig met jouw eigen groepje één van de workshops chocolade volgen en maak zelf de lekkerste bonbons!

Wij denken graag met je mee!

Voor het plaatsen van een bestelling, het boeken van een workshop, vragen en/of speciale wensen, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact opnemen met Bonbonnina

Leuke weetjes en informatie over chocolade? Schrijf je in voor de Choco Info nieuwsbrief!