Ik krijg vaak van klanten de vraag hoe ik die leuke opdrukken op mijn chocoladeproducten krijg. Nou, dat zal ik jullie verklappen.

Voor het maken van een print, tekst of logo op chocolade gebruiken we in de chocolaterie zogenaamde transfersheets. Dit zijn plastic vellen bedrukt met cacaoboter en eetbare inkt, die bij kamertemperatuur gestold zijn. Deze vellen worden onder in een chocoladevorm geplaatst waarvan de bodem losgemaakt kan worden (zogenaamde magnetische vormen). Als de chocolade daarna op de transfersheet wordt gegoten, smelten de cacaoboter en inkt door de warmte van de chocolade. Zodra de chocolade begint te stollen, stollen die mee. Zo wordt de afbeelding (of dat nu een bloem is, een fantasieprint, een persoonlijke boodschap of een bedrijfslogo) overgenomen op de chocolade.

Het leuke is, dat je met één soort magneetvorm dus eindeloos veel afbeeldingen op chocolade kunt zetten. En aangezien de vraag groot is, heb ik dus behoorlijk wat vormen in de kast staan.