Skip to main content

Chocolade proeverij

Heb jij samen met vriendinnen, familie of collega’s zin in een heel ander en vooral bijzonder uitje? En willen jullie samen genieten van de lekkerste chocolades zonder er de deur voor uit te hoeven? Dan is deze online, interactieve, chocoladeproeverij geknipt voor jullie! Deze proeverij is ook superleuk voor personeelsverenigingen en voor bedrijven met veel thuiswerkend personeel. De verschillende chocolades, die we gaan proeven, worden van te voren per brievenbuspost naar de deelnemers gestuurd.

Tijdens deze chocoladeproeverij gaan we ontdekken, dat er nog best veel komt kijken bij het proeven van chocolade. Sterker nog: chocolade proeven is nog moeilijker dan wijn proeven! Dus heb je zin in een smakelijke uitdaging? Meld je dan nu aan!

Direct aanmelden

Duur

De proeverij duurt ± 1,5 uur.

Kosten

De kosten voor deze proeverij bedragen €35,00 per persoon (incl. btw).

Capaciteit

Vanaf 10 personen.

Start

Datum en tijdstip worden in overleg bepaald. Let op: In verband met de voorbereiding van de proeverij en het versturen van de chocoladeproefpakketten, dient deze workshop minimaal twee weken van te voren te worden aangevraagd.

Het programma

Over cacao, het basis ingrediënt van chocolade, valt heel veel te vertellen. Wist jij bijvoorbeeld dat we cacao en daarmee chocolade te danken hebben aan de Spaanse veroveraars, die in 1509 in Mexico aankwamen? De proeverij begint met een korte uitleg over de herkomst van cacao en de diverse cacao producerende landen. Aan de hand van een kaart krijg je te zien hoe cacao zich over de wereld verspreid heeft en waar het wel en niet groeit.

Veel meer chocoladesoorten dan puur, melk en wit

Daarnaast krijg je uitleg over de verschillende cacaosoorten die er bestaan en wat hun onderlinge verschillen zijn. Er is namelijk veel meer dan alleen maar puur, melk en wit als het om chocolade gaat.

Chocolade proeven; daar komt meer bij kijken dan je denkt!

Het proeven van chocolade is niet eenvoudig en bestaat onder andere uit kijken, ruiken én luisteren. Aan de hand van proefformulieren proeven we stap voor stap vijf bijzondere en totaal verschillende chocolades, elk met hun eigen smaakpallet. Wat proef je bij elke chocolade en proef je het verschil met de vorige chocolade? Natuurlijk word je ook verteld welke chocoladesoorten je hebt geproefd en welke smaaktonen je kunt herkennen bij elke chocolade.

Chocolade proeverij

Ja, wij melden ons aan voor deze proeverij!

    Contact opnemen

    Heeft u vragen over het volgen of bijwonen van deze workshop? Aarzel niet en neem contact met ons op.

    Contact opnemen met Bonbonnina

    Leuke weetjes en informatie over chocolade? Schrijf je in voor de Choco Info nieuwsbrief!