Skip to main content

Workshop bonbons maken

Tijdens deze workshop maak je jouw bonbons helemaal zelf van A tot Z aan de hand van professionele recepten. Hierbij gebruiken we uiteraard echte Belgische chocolade. Na de workshop neem je deze bonbons (circa 250 gram per persoon) natuurlijk lekker mee naar huis, verpakt in een mooi doosje. Leuk om aan iemand cadeau te geven of om lekker zelf op te eten! Ook proeven we een aantal hele speciale chocolades, die je niet zomaar in de winkel vindt, en onderwerpen we onze smaakpapillen aan een echte smaaktest. Proef jij het verschil tussen de verschillende chocoladesoorten?

Direct aanmelden

Duur

Deze workshop duurt ± 2,5 uur. Let op: kan uitlopen.

Kosten

Deze workshop kost €220,00 tot en met 4 personen (incl. btw). Elke extra deelnemer kost €49,50 per persoon extra.

Capaciteit

Maximaal 15 personen.

Start

De datum en locatie worden in overleg afgestemd.

Het programma

  • Ontvangst met een kopje koffie of thee en een heerlijke bonbon
  • Korte uitleg over wat we gaan doen, de materialen en de grondstoffen
  • Zelf bonbons maken van A tot Z met professionele recepten
  • Pauze met een film over de productie van cacao en chocolade
  • Proeverij van bijzondere chocoladesoorten

Lekker aan de slag

Eerst ‘mouleren’ we de bonbonvormen met chocolade en maken we onze eigen cupjes. Daarna koken we de vullingen voor de bonbons aan de hand van professionele recepten. We vullen de vormen met onze zelfgemaakte vullingen en als de vullingen uitgehard zijn, sluiten we de vormen met chocolade. We lossen de vormen, ruilen de verschillende gemaakte bonbons met elkaar uit en verpakken ze in een mooi bonbondoosje voor thuis.

Proeverij origine chocolades

Tussen het maken van de bonbons door houden we een chocoladeproeverij met origine chocolades, waarbij we onze smaakpapillen aan een test onderwerpen. Iedere originechocolade is gemaakt van cacaobonen afkomstig uit een specifiek land of regio. Elke chocolade geeft een uitzonderlijke smaaksensatie en aromatisch karakter als gevolg van de bodem, het klimaat en de omgeving waar de cacaobonen werden gekweekt. Wie proeft de verschillen?

Workshop bonbons maken

Ja, ik wil mij aanmelden voor deze workshop!

    Contact opnemen

    Heeft u vragen over het volgen of bijwonen van deze workshop? Aarzel niet en neem contact met ons op.

    Contact opnemen met Bonbonnina

    Leuke weetjes en informatie over chocolade? Schrijf je in voor de Choco Info nieuwsbrief!