Workshop bonbons maken

Tijdens deze workshop maak je per persoon circa 250 gram aan bonbons, die je in een mooi bonbondoosje verpakt en mee naar huis neemt. Leuk om aan iemand cadeau te geven of om lekker zelf op te eten! Ook proeven we een aantal origine chocolades en onderwerpen we onze smaakpapillen aan een echte smaaktest. Proef jij het verschil tussen de verschillende chocoladesoorten?

Direct aanmelden

Duur

Duur van deze workshop bedraagt ± 2,5 uur. Let op: kan uitlopen.

Kosten

Kosten voor deze workshop zijn €39,50 per persoon (incl. btw).

Capaciteit

Workshop biedt ruimte aan 4 – 15 personen. Meer is mogelijk.

Start

Exacte datum en locatie worden in overleg afgestemd.

Het programma

  • Ontvangst met een kopje koffie of thee en een heerlijke bonbon
  • Korte uitleg over de geschiedenis en herkomst van chocolade
  • Filmpje over de productie van chocolade: van boon tot chocolade
  • Korte uitleg over wat we gaan doen, de materialen en de grondstoffen

Lekker aan de slag

Eerst ‘mouleren’ we de bonbonvormen met chocolade en maken we onze eigen cupjes. Daarna koken we de vullingen voor de bonbons aan de hand van recepten. We vullen de vormen met onze zelfgemaakte vullingen en als de vullingen uitgehard zijn, sluiten we de vormen met chocolade. We lossen de vormen en verpakken de bonbons in een mooi bonbondoosje.

Proeverij origine chocolades

Tussen het maken van de bonbons door houden we een chocoladeproeverij met origine chocolades, waarbij we onze smaakpapillen aan een test onderwerpen. Iedere originechocolade is gemaakt van cacaobonen afkomstig uit een specifiek land of regio. Elke chocolade geeft een uitzonderlijke smaaksensatie en aromatisch karakter als gevolg van de bodem, het klimaat en de omgeving waar de cacaobonen werden gekweekt. Wie proeft de verschillen?

Workshop bonbons maken

Ja, ik wil mij aanmelden voor deze workshop!

Contact opnemen

Heeft u vragen over het volgen of bijwonen van deze workshop? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Contact opnemen met Bonbonnina